۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۰

به بهانه آخرین توییت ظریف در واکنش به تحریم‌های دارویی؛

تحریم‌هایی که جان می‌گیرند

تحریم‌هایی که جان می‌گیرند

اگرچه دولت امریکا همواره تحریم‌های دارویی علیه ایران را کتمان کرده اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تحریمهای بانکی و ارزی واشنگتن مانع از واردات دارو و مواد اولیه آن به ایران می‌شود.

مجله مهر روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در صفحه توییتر شخصی خود از تاثیر تروریسم اقتصادی بر زندگی بیماران ایرانی خبر داد. اگر چه امریکا از همان ابتدا هم ادعا میکرد کالاهای بشر دوستانه نظیر دارو ، غذا و تجهیزات پزشکی را تحریم نکرده است، اما کمبود دارو در ایران و قطع ارتباط شرکت های اروپایی به بهانه تحریم های بانکی و ارزی با ایران و البته گزارش هایی که از سوی برخی از رسانه های اروپایی و امریکایی منتشر می شود نشان میدهد ایران در تحریم های شدید دارویی به سر می برد.

   با وجود اینکه حدود ۹۶ درصد داروی مورد نیاز بیماران در ایران تولید می شود اما بد نیست بدانید که بیش از ۵۰ درصد از مواد اولیه برای تولید این داروها از خارج از ایران وارد می‌شود. این موضوع سبب شد که ایران در تهیه بسیاری از اقلام دارویی با مشکل روبرو شود و یا در برخی موارد نیز ناچار شد مواد اولیه برخی داروها را بجای کشورهای اروپایی از کشوری مانند هند وارد کند که کیفیت پایین تری دارند. برای تولید برخی داروها به ۱۵ ماده از تولیدکنندگان مختلف در کشورهای مختلف نیاز است و نبود حتی یک ماده میتواند به طور کلی روند تولید دارو را متوقف کند.

 تاثیر تحریم ها در بازار دارویی ایران از این هم جدی تر است، شرکت های دارویی حتی در تامین کاغذ برای بسته بندی هم دچار مشکل شده اند و هنگامی که قیمت این اقلام جانبی بالا برود و بر روی قیمت نهایی دارو تاثیر بگذارد، خود به خود دسترسی برخی از بیماران به آن داروها کم می شود.

  تحریم های امریکا کدام بیماران را نشانه گرفته‌اند؟

  بیماران ژنتیک و بیماران سرطانی از جمله بیمارانی هستند که در یکی دو سال اخیر در تامین داروهایشان با مشکل مواجه شده اند. برخی از داروهایشان یا با افزایش قیمت دو برابری مواجه شده و یا باکمبود اساسی مواجه شده است.

بر اساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت، سرطان دومین علت مرگ ایرانی‌هاست و ما نزدیک به ۲۵۰ هزار سرطانی و هر سال ۱۱۰ هزار مورد جدید ابتلا داریم.

علی قنبری مطلق رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت چندی پیش به تسنیم درباره نرخ ابتلا به سرطان در ایران و مقایسه با جهان گفته است: نرخ بروز سرطان در ایران ۱۵۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر است که این میزان در مردان ۱۵۷ در و در زنان ۱۳۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده و متوسط جهانی نرخ ابتلا به سرطان در مردان ۲۰۵ و در زنان ۱۶۵ در هر ۱۰۰ هزار نفراست.

همچنین دکتر رضا ملک زاده درباره میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور می گوید: سالیانه بیش از ۵۶هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان فوت می‌کنند.»

 اگر چه نمیتوان تمامی این مرگ و میرهای بیماران سرطانی را ناشی از تحریم های دارویی دانست اما بدیهی است که کمبود، در دسترس نبودن و افزایش قیمت  داروهای سرطانی در تسریع بیماری این هموطنانمان بی تاثیر نبوده است.

بنا بر آنچه مطرح شد حدود ۲۵۰ هزار بیمار سرطانی در کشور داریم و ۱۱۰ هزار مورد هم در سال به این آمار اضافه می شود. یعنی در سال حدود ۳۰۰ هزار خانواده درگیر تهیه داروهای بیمارانشان هستند.
 

 بی بی سی در گزارشی آورده است که آمارهایی از میزان واردات دارو به ایران به دست این رسانه ها رسیده که در آن نشان میدهد در ژوئن سال ٢٠١٩، میزان واردات به ٧٦ میلیون دلار رسید که ٦٠ درصد کاهش یافته بود.

 بیماران ژنتیکی و افراد مبتلا به بیماری های نادر نیز از جمله افرادی هستند که این روزها برای تامین داروهایشان با مشکل مواجه شده اند. گزارش های میدانی نشان میدهد. افدرین (Ephedrin ) برای افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی، داروی متوتروکسات (Methotrexate) برای افراد مبتلا به روماتیسم، پنتاسا  (Pentasa)برای درمان زخم روده؛ داروی آساکل ( Asacol ) که نوعی قرص ضد التهاب روده است و قرص کُنکُر ( concor ) برای بیماران قلبی؛ از جمله داروهایی است که این روزها تامین آنها با مشکل مواجه شده و در کمتر داروخانه ای پیدا می شود.

کد خبر 4694333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ملت FR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      7 7
      خوب برید بشینید پای مذاکره تا جان مردم گرفته نشه :)
      • هادی AE ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
        1 1
        ای کاش متوجه میشدی که چقدر حرف بی منطق و بدی میزنی . حرف از جون آدمهای بی گناه هست . چرا فکر می‌کنی که درست میگی ؟ این که از حداقل‌های حقمون محروم باشیم به نظر شما خوبه ؟!
    • IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      1 1
      چرا دنیا نمیتواند با خوشی و کمک به همدیگر زندگی کنند و همه این ادعا را دارند ما مقصر نیستیم.... بیماری خودش یک طرف عذاب میدهد و نبود دارو یک طرف دیگر. به دادشان برسید
    • US ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
      1 0
      منم جانبازم.قرص زولپیدم.وآلپرالزوالام.مصرف میکنم.واقعاکیفیت داروبااینکه داخلی هستش کم شده.ناچارم دنبال خارجیش باشم.